Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Уряд подовжив карантин до 24 квітня та запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації

Уряд подовжив карантин до 24 квітня та запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації

Відповідне рішення Кабінет міністрів України ухвалив 24 березня, — пише Урядовий портал. Такий крок обумовлений тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та Києві. Режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози, — зазначено в повідомленні на офіційному сайті уряду.

Рішення передбачає можливість подовжити ці обмежувальні заходи в разі необхідності або ,навпаки, скоротити їхній термін, якщо протидія поширенню коронавірусу буде успішною.

Кабінет Міністрів України також посилив обмеження, спрямовані на запобігання поширенню в Україні вірусу COVID-19, — інформує МОЗ.

Постанова, ініційована Міністром охорони здоров’я України Іллею Ємцем, передбачає, що заклади охорони здоров’я матимуть право здійснювати:

—         обов’язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку;

  • обов’язкову госпіталізацію таких осіб;
  • призначати карантин особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.

Крім того, МОЗ має розробити та затвердити порядки обов’язкової госпіталізації осіб, яким встановлено діагноз (або підозру) COVID-19 та які ухиляються від лікування, обстеження та перебування на карантині (самоізоляції) в добровільному порядку, а також обов’язкової самоізоляції осіб, яким встановлено діагноз (або підозру) COVID-19, та їх контактних осіб.

Разом з тим, Національна поліція та Національна гвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на прилеглій території об’єктів, на яких проводяться заходи з обов’язкового обстеження, госпіталізації або карантину.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page