Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Зупинки громадського транспорту Красноградщини не пристосовані для користування громадянами з інвалідністю

Зупинки громадського транспорту Красноградщини не пристосовані для користування громадянами з інвалідністю

Такого висновку дійшли автивісти молодіжного RedHub. Місцева молодь бере участь у проєкті “Молодіжні хаби Харківщини драйвують громадську активність”. До оголошення карантину через поширення COVID-19 юнаки та дівчата провели моніторинг шістнадцяти зупинок на території міста і району за критерієм доступності для маломобільних груп населення. Результатами перевірки поділилися з кореспонденткою видання.

— Красноградом курсують два автобуси, пристосовані для перевезення такої категорії громадян. Послуга є доступною. Але моніторинг засвідчив, що людям, які пересуваються в інвалідних візках, а також особам із малечею у дитячих візочках важко та незручно користуватися  громадським траспортом у місті та за його межами. Адже зупинки  лише частково пристосовані для таких пасажирів,  —  резюмувала куратор Красноградського RedHub Наталія Гришина. — Тільки дві з них, які розташовані на автовокзалі,  мають пониження тротуару. Розкладом руху також обладнані лише зупинки на автостанції та мікрорайоні 3. Відтак красноградцям і гостям міста фактично неможливо  зорієнтуватися з часом прибуття та відправлення  маршруток.

Разом із редхабівцями зупинки інспектували начальник відділу персоніфікованого обліку та обслуговування людей з інвалідністю, ветеранів війни, праці та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління соціального захисту населення Ольга Сирова та заступник директора  ТОВ «Фенікс», яке здійснює пасажирські перевезення на території Красноградщини, Олександр Штепа.

Окрім Краснограда, активісти побували в Наталиному та Піщанці. Інспекція показала, що в цих населених пунктах зупинки  знаходяться в аварійному стані.  Під час перевірки учасники акції зясували, що  територіальні громади не опікуються цим майном. Власником споруд є Служба автомобільних доріг у Харківській області Державної служби автомобільних доріг України (Міністерство інфраструктури України). Редхабівці підготували та направили до відомства колективне звернення з вимогою привести ці об’єкти до ладу.

Кореспонденцію подібного змісту від них отримали й інші адресати. Звернення з підписами пасажирів громадського транспорту активісти надіслали до  міської ради та районної державної адміністрації. У ньому озвучили прохання сприяти створенню у місті та районі  безбар’єрного простору для маломобільних груп населення.  Також на сайті мерії редхабівці розмістили  електронну петицію: «Створити, запровадити та профінансувати цільову комплексну міську програму щодо доступності та безбар’єрності автобусних зупинок та громадського транспорту м. Красноград”. Підписати її можна за посиланням http://krasnograd-rada.gov.ua/електронні петиції/

Нагадаємо, проєкт “Молодіжні хаби Харківщини драйвують громадську активність” реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Як ми повідомляли раніше, він має п’ять етапів. Два з них — моніториг електропоїзідів і громадського траспорту редхабівці вже пройшли. Попереду розвиток бюджету участі, організація простору для відпочинку та дозвілля або “третіх місць” та інші завдання. Напевно, карантин вплине на графік реалізації ініціатив, але точно їх не скасує.

Фото: Красноградський RedHub

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page