Вторник , 19 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Хворий на COVID-19 юнак із Краснограда почувається стабільно (оновлено)

Хворий на COVID-19 юнак із Краснограда почувається стабільно (оновлено)

Про стан здоров’я пацієнта 21 квітня кореспондентці видання розповіла в.о. директора КНП “Красноградська центральна районна лікарня” Віра Горбович.

— Зараження коронавірусом спричинило у хворого розвиток пневмонії, наразі він отримує симптоматичне лікування в інфекційному відділенні райлікарні, — повідомила лікарка. — Стан його здоров’я поліпшується, настрій позитивний.

Окрім того, у лікарні є пацієнт із Сахновщини з тяжким перебігом пневмонії, який наразі потребує використання кисневого концентратора. Апарат штучної вентиляції легень не використовувався.   

За словами Віри Горбович, нині експерес-діагностика COVID-19 проводиться всім пацієнтам ЦРЛ із високою температурою та ознаками пневмонії. За весь період із моменту застосування швидких тестів, лише чотири з них із підозрою на коронавірус ЦРЛ відправляла до Харківського лабораторного центру для додаткового проведення полімеразної ланцюгової реакції. Одна проба дала позитивний результат.

Нині в районній лікарні з діагнозом «пневмонія» знаходиться чотири пацієнти, один хворий — з обструктивним бронхітом. В інфекційному відділенні ЦРЛ на ранок 21 квітня було шістнадцять пацієнтів з різними патологіями, зокрема з гастроентерологічними та іншими недугами.

Головна лікарка наголошує: якщо у вас висока температура, затруднене дихання, біль у грудній клітці, надсадний сухий кашель, не зволікайте, не займайтеся самолікуванням, а терміново звертайтеся до медичних працівників. Приймальне відділення центральної райлікарні працює цілодобово. У будь-який час доби тут вас обстежить черговий лікар, проведуть тести, візьмуть необхідні аналізи і визначаться щодо подальшого лікування.  

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page