Вторник , 19 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Красноградська районна лікарня потрапила до списку опорних закладів охорони здоров’я

Красноградська районна лікарня потрапила до списку опорних закладів охорони здоров’я

Відповідне  розпорядження уряду № 23 від 15.01.2020  «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» з доданим списком оприлюднив сайт Верховної ради України.

Окрім КНП «Красноградська центральна районна лікарня», у ньому також значаться: Балаклійська, Богодухівська, Валківська, Вовчанська, Дергачівська, Чугуївська райлікарні та ЦРЛ в Мерефі, Ізюмська Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері, Куп’янське та Лозівське територіальні медичні об’єднання відповідних міських рад. Також чотири лікарні Харкова: № 17 та № 25, КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. професора О. І. Мещанінова, та КНП «Обласна клінічна лікарня».

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій, — йдеться у повідомленні до теми на сайті Децентралізація.

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати одну годину.

Відтак до списку включили заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня. Вони гарантуватимуть: безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини, своєчасність доступу до неї та економічну ефективність. Під останнім пунктом розуміють забезпечення максимально можливої якості надання медичних послуг  за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.

Передбачається, що ці заклади матимуть належне робоче навантаження та забезпечать необхідний рівень безпеки пацієнта. Тож красноградці можуть не хвилюватися, районну лікарню не закриють.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page