Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус чи ні: пацієнтка Красноградської ЦРЛ очікує висновків обласного лабораторного центру

Коронавірус чи ні: пацієнтка Красноградської ЦРЛ очікує висновків обласного лабораторного центру

Тридцятого квітня медики взяли у хворої з пневмонією біологічний матеріал, який направили до вірусологічної лабораторії Харкова для проведення полімеразно ланцюгової реакції на COVID-19.

Відомо, що пацієнтці більше 50 років.  Недавно вона повернулася з Москви та знаходилася вдома на самоізоляції. Двадцять восьмого квітня у неї підвищилася температура та погіршилося самопочуття. Жінка відразу зателефонувала до сімейного лікаря Піщанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. За рекомендацією фахівця напередодні була госпіталізована до інфекційного відділення районної лікарні.

— У хворої діагностовано пневмонію, вона почувається стабільно і знаходиться під постійним медичним наглядом. Захворювання протікає у легкій формі, — розповіла в. о. директора КНП “Красноградська центральна районна лікарня “ Віра Горбович. —  Дослідження ПЛР необхідне для уточнення діагнозу: запалення легенів виникло внаслідок коронавірусу чи ні.

Натомість пацієнт інфекційного відділення, у якого раніше підтвердився  COVID-19, готується до виписки. Остаточне рішення лікарі приймуть після повторної ПЛР-діагностики. Її висновки теж будуть незабаром.

За словами Віри Горбович, хворого із тяжким перебігом пневмонії, який донедавна знаходився в реанімації, 30 квітня після рішення медичного консіліуму направили на дообстеження в обласну інфекційну лікарню. Хоча підозра на COVID-19 у нього після ПЛР-тесту була спростована, загальний стан пацієнта викликав занепокоєння фахівців.

Про результати лабораторних досліджень повідомимо додатково.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page