Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / COVID-19 залишиться з нами, як грип – версія УЦОЗ

COVID-19 залишиться з нами, як грип – версія УЦОЗ

Повністю подолати СOVID-19 не вдасться – нам доведеться навчитися з ним співіснувати, вважають експерти Українського центру охорони здоровʼя (UHC).
«Він стане ендемічним, тобто буде з нами завжди, наприклад, як зараз грип. Але для більшості країн світу це станеться не у 2022 році. Цей рік лише покаже, на яких умовах ми укладемо з коронавірусом мирний договір про співіснування. Найбільш ймовірно ми перейдемо сценарію, коли поступово адаптуємося до вірусу і він стане «сезонним» захворюванням на кшталт грипу», – прогнозують експерти.
Кількість нових підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі у тижневому вимірі останнім часом знизилася на 28%, свідчать дані ВООЗ. З 12 по 18 вересня зареєстровано понад 3.2 мільйона нових випадків.
Водночас в Україні ця кількість зростає на фоні осінніх холодів. Протягом останнього тижня зареєстрували 36 683 нових пацієнтів.
За словами Європейського комісара з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідес, взимку на нас може чекати нова хвиля COVID-19. «На жаль, пандемія показала тривожне зростання у кількох країнах», — наголосила вона.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page