Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Пенсії 2023: чи чекати на індексацію наступного року

Пенсії 2023: чи чекати на індексацію наступного року

У минулі роки індексацію пенсій проводили в березні.
Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів, чи відбудеться у 2023 році щорічна індексація пенсії у ефірі телемарафону «Єдині новини».
За його словами, другим пріоритетним напрямом бюджету 2023 стала саме соціальна сфера. На цей напрям планують спрямувати понад 800 мільярдів гривень. Ця цифра включає в себе соціальну допомогу, субсидії, пенсійні виплати та індексацію пенсій.
«Щорічна індексація пенсій відбудеться. З першого березня ми плануємо провести відповідну індексацію з урахуванням зростання інфляційних процесів і в проєкті бюджету на наступний рік видатки на це закладено», – розповів Віталій Музиченко.
Що стосується підвищення прожиткового мінімуму, то, за словами заступника міністра, у наступному році він невеликими темпами буде переглянутий, але його зростання становить близько 5,4 %.
«Це не зможе покрити в повному обсязі інфляційні процеси, але паралельно з цим ми робимо акцент на програмах, що допоможуть людям з низькими доходами подолати складні часи. В першу чергу, це виплата пільг та житлових субсидій. На наступний рік ми закладаємо відповідні видатки на ці напрями, в тому числі на допомогу малозабезпеченим сім’ям і внутрішньо переміщеним особам»,– підкреслив він.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page