Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У Києві попрощалися з командиром роти, який боронив Харківщину

У Києві попрощалися з командиром роти, який боронив Харківщину

У столиці попрощалися із Ярославом Шамановим. Без тата залишилися двоє дітей.

Командир третьої роти 130 батальйону тероборони Києва Ярослав Шаманов загинув 28 червня. Він був контужений, але рятував своїх побратимів із поля бою. На жаль, Шерман загинув. Тієї ночі тіло Ярослава Шаманова не змогли забрати з позицій, це вдалося зробити лише наступного дня. Третього липня у Києві попрощалися з командиром.

«Командир роти. Пішов з життя, рятуючи життя пораненим на полі бою на Харківщині! Він відмовився від лікування будучи контуженим, він повернувся повторно забрати поранених, хоча був втомлений і міг залишитись відпочивати! Він пішов до кінця заради інших, заради України», — згадують побратими.

Ярослав Шаманов був на війні не вперше. У 2015 році він, юрист за освітою, був командиром мотопіхотного взводу 11-го мотопіхотного батальйону «Київська Русь», воював на Донбасі. У Шермана залишилася дружина і двоє діточок. За життя він говорив, що не мислить себе без армії.

«Після усього пережитого я себе не уявляю без армії. На фронті, я можна сказати, розкрив своі призначення – воювати і захищати свій народ. У мене немає страху убити ворога. Зараз я добре розумію, що за покликанням я воїн — до цього я йшов усе своє життя», — говорив Ярослав Шаманов у 2017 році.

За минулий тиждень у боях за Харківщину загинули 17 побратимів Шермана. Вічна пам’ять Героям.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page