Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Окупанти обстріляли евакуаційну колону в Харківській області

Окупанти обстріляли евакуаційну колону в Харківській області

Четвертого липня харківські волонтери організацій Eventroom, Kharkiv Help, Help me Kharkiv, «Незламний Харків» та ETOC за підтримки чеської ініціативи Helping to leave вчергове провели евакуацію людей через Печенізьку дамбу. На підконтрольну Україні територію змогли потрапити мешканці окупованих територій. Росіяни знову ускладнювали процес, завдаючи обстрілів. Про це KHARKIV Today розповіли волонтери, котрі займалися евакуацією.  

«Були обстріли, пошкоджені три машини. Дуже сильно «сипали» нас сьогодні. Складно було, але вивезли багато людей. Усе нормально, без жертв, постраждалих, травмованих. Вивезли багато людей, за прогнозами, десь більше 1000. Усі люди задоволені, вивезли багато дітей, зокрема, новонароджених. У принципі, все пройшло успішно, евакуація вже закінчена, сподіваємося, що буде іще, однак будемо дивитися, як буде складатися надалі обстановка у регіоні», — пояснили волонтери.

Сьогодні ворожі обстріли лунали з певною періодичністю, коли люди підходили до дамби, переміщувалися по ній і далі переходили на підконтрольну Україні територію. 

«Окупанти обстрілювали конкретно мирні каравани, які переїздили, нас, колони, вони знали куди вони стріляють конкретно. Сьогодні через те, що не було машин достатньо, дуже багато людей стояли чекали просто, тобто ми справлялися, але це було важко, тому що велике скупчення людей. Ніколи не має бути навіть хоч якоїсь черги. Люди йдуть хвилями, то нікого немає, то одразу 300 людей пускають. Ми потребуємо автобусів, хоча б мінібусів, чим більше, тим краще», — зазначили організатори евакуації. 

Чи відбудеться наступна евакуація — наразі невідомо. Детальну інформацію, що постійно оновлюється, охочі виїхати з окупованих Купʼянська, Ізюму, Шевченкового, Вовчанська та інших населених пунктів, можуть отримати, якщо зареєструються через Telegram-бот «Допомагаємо виїхати«.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page