Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Пенсії 2023: чи чекати на індексацію наступного року

Пенсії 2023: чи чекати на індексацію наступного року

У минулі роки індексацію пенсій проводили в березні.
Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів, чи відбудеться у 2023 році щорічна індексація пенсії у ефірі телемарафону «Єдині новини».
За його словами, другим пріоритетним напрямом бюджету 2023 стала саме соціальна сфера. На цей напрям планують спрямувати понад 800 мільярдів гривень. Ця цифра включає в себе соціальну допомогу, субсидії, пенсійні виплати та індексацію пенсій.
«Щорічна індексація пенсій відбудеться. З першого березня ми плануємо провести відповідну індексацію з урахуванням зростання інфляційних процесів і в проєкті бюджету на наступний рік видатки на це закладено», – розповів Віталій Музиченко.
Що стосується підвищення прожиткового мінімуму, то, за словами заступника міністра, у наступному році він невеликими темпами буде переглянутий, але його зростання становить близько 5,4 %.
«Це не зможе покрити в повному обсязі інфляційні процеси, але паралельно з цим ми робимо акцент на програмах, що допоможуть людям з низькими доходами подолати складні часи. В першу чергу, це виплата пільг та житлових субсидій. На наступний рік ми закладаємо відповідні видатки на ці напрями, в тому числі на допомогу малозабезпеченим сім’ям і внутрішньо переміщеним особам»,– підкреслив він.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page