Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Осінні канікули в школах Красноградщини подовжили на кілька днів

Осінні канікули в школах Красноградщини подовжили на кілька днів

За попередньою інформацією школярі не відвідуватимуть заклади загальної середньої освіти  до 4 листопада включно, — розповіли у відділі освіти Красноградської райдержадміністрації. Це пов’язано з тим, що до приміщень ЗЗСО досі не розпочато теплопостачання. Згідно з розпорядженням № 263 голови КРДА Олександра Кайдаша  від 20.10.2020 опалювальний період в районі офіційно стартував з 23 жовтня. Тож за коментарями звернулися до керівника місцевого підприємства теплових мереж Олександра Сидоренка.

— Сезон теплопостачання розпочинається за відповідних кліматичних умов, коли середньодобова температура зовнішнього повітря упродовж трьох діб дорівнює + 8° або опускається нижче цієї позначки. За попередній час такого температурного режиму не було. Відтак згідно з правилами теплозабезпечення приміщення не обігрівалися, — пояснив він. — Наразі дев’ять котелень, які постачають тепло до об’єктів соціальної сфери, зокрема, закладів освіти та охорони здоров’я мають дозволи на пуск газу. Однак певні технічні обставини не дозволяють цього зробити. Йдеться про роботу модемів для дистанційної передачі даних щодо спожитого палива. Сподіваюся, що це питання днями вирішиться і ми подамо тепло з 2 листопада.

Олександр Сидоренко також розповів, що тепломережа почала відшкодовувати борг за транспортування газу перед АТ «Харківгаз». Нагадаємо, він складає понад три мільйона гривень. Частину коштів вже повернули. Значну суму сплатять ближчим часом. Залишок заборгованості в пільмільйона гривень реструктуризують і відшкодують частинами.

Водночас зберігається понад 7,5 мільйонів гривень заборгованості населення перед тепломережею за спожиту послугу теплопостачання. За словами керівника ПТМ — це одна з основних причин, яка заважає якісній організації процесу постачання теплової енергії. Тож закликає споживачів якомога швидше розрахуватися з боргами. 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page