Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Енергетики назвали причину вимкнення світла на Харківщині

Енергетики назвали причину вимкнення світла на Харківщині

Аварійні відключення можуть тривати більше двох годин.

Відновити енергоживлення майже на всій території України після терористичних атак росіян на енергетичні об’єкти вдалося фахівцям «Укренерго» та Харківобленерго. Про це повідомили в національній енергетичній компанії «Укренерго»

«Стабілізовано енергоживлення західних областей, майже повністю відновлено енергопостачання в Харківській області. Відновлювальні роботи на Київщині та в центральних областях тривають. Ворог знову здійснив ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру на заході та сході України. Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» та обленерго застосували резервні схеми живлення та не втратили рівень споживання в цих регіонах», — розповіли енергетики.

Увечері 11 жовтня в Києві та центральних областях знову застосовують обмеження споживачів, але вдень вдалося обійтися без них. Також примусово обмежити споживання довелося в Харківській, Полтавській та Сумській областях.

«Введення таких заходів пов’язано з необхідністю розвантажити енергетичну інфраструктуру для швидкого проведення відновлювальних робіт. Графіки аварійних відключень можуть тривати більше двох годин та публікуються на сайтах регіональних компаній (обленерго)», — пояснили в «Укренерго». 

Наразі компанія не планує залучати аварійну допомогу з суміжних європейських країн, у цьому немає потреби.

«Ми щиро вдячні українцям за те, що у вечірні години ви допомогли знизити споживання — по всій Україні воно знизилося на 1,5-2 ГВт, що еквівалентно роботі двох атомних блоків. Або на 13-15% менше, ніж у звичайний осінній будній день. У центральних регіонах та Києві, де вводили примусові обмеження споживання у вечірні години знизилося на 26,5%. З них майже 10% — добровільні обмеження енергоспоживання з боку громадян. Це суттєво полегшило фахівцям «Укренерго» можливість збалансувати енергосистему після масованих ворожих обстрілів. Ми цінуємо ваш внесок в нашу роботу та просимо дотримуватися ощадливого режиму і надалі», — поінформували в «Укренерго».

Енергетики уточнили, що не просять сидіти в темряві, а просять не вмикати потужні електроприлади одночасно з 17:00 до 23:00.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page