Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У Харкові та області почали планово відключати електроенергію

У Харкові та області почали планово відключати електроенергію

Світло вимикатимуть на дві години щодня, але не у всіх споживачів.
Аварійні відключення ввели після ракетної атаки Росії і через дефіцит електроенергії.
11 жовтня у Харкові та області ввели віялові відключення. Вони триватимуть з 9:15 до 11:15 і стосуватимуться мешканців Харкова та області. Електропостачання в регіоні відновлено, однак для збалансування енергосистеми необхідні аварійні відключення. Про це KHARKIV Today повідомив начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко.
«Ми відновили. Але у нас зараз, з 9:15, вводяться графіки аварійних відключень через те, що спостерігається дефіцит електроенергії. Ми будемо обмежувати вибірково споживачів як у Харківській області, так і в місті Харкові. Через навантаження і руйнування. Це пов’язано з обстрілами інфраструктури вчорашніми», — сказав Володимир Скічко.
За інформацією пресслужби АТ «Харківобленерго», диспетчери контролюють, де саме необхідно вимкнути електроенергію і робитимуть це вибірково.
«Робимо усе можливе для підтримки надійної роботи української енергосистеми», — повідомили в компанії.
Графіки відключень поки не публікують через безпекові моменти.
Нагадаємо, 10 жовтня окупанти нанесли масовий ракетний удар по об’єктах критичної інфраструктури, зокрема в Харкові. Уся область була знеструмлена, світло почало з’являтися за кілька годин. Місто перевели на резервну мережу. Окрім того, споживачів попросили зменшити споживання електроенергії. Це стосується побутових приладів, які споживають багато електроенергії: обігрівачі, бойлери, мікрохвильовки та інше.
Із 11 жовтня у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях ввели віялові відключення електроенергії. Також Україна припинила експорт електроенергії задля стабілізації власної електромережі.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page