Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Школярі з Піщанки облаштували зону відпочинку в сільському парку

Школярі з Піщанки облаштували зону відпочинку в сільському парку

Дві пісочниці, кілька лав для сидіння, макет колодязя, фігурка казкового ведмедя з підручних матеріалів… Таку композицію віднедавна можна побачити у парковій зоні села неподалік місцевої амбулаторії. Майданчик власноруч створили учні 7-11 класів Піщанського НВК. Утілити творчий задум хлопцям і дівчатам допомогли підприємці.

Ідея щодо оригінальної зони відпочинку виникла минулої осені. Тоді школярі разом зі своїм педагогом Аліною Золотарьовою стали учасниками Всеукраїнського соціального проекту «Відкривай Україну», про який дізналися із соціальної мережі фейсбуку. Насамперед активісти об’єдналися в команду «3-D» та відкрили власну інтернет-платформу. Таким чином здійснювали зв’язок із організаторами проекту та отримували від них завдання.

— На першому етапі нам доручили реалізувати ініціативу, спрямовану на розвиток інфраструктури навчального закладу. Оскільки у Піщанському НВК із умовами для навчання все гаразд, ми вирішили зосередитися на формуванні успішної особистості наших випускників, — розповідає вчитель англійської мови навчально-виховного комплексу, ментор проекту Аліна Золотарьова. — У різних класах ми проводили тренінги та диспути на тему «Успішний та конкурентноспроможний на ринку праці випускник Піщанського НВК». Також розробили тематичну брошуру. У підсумку отримали можливість взяти участь у другому турі соціальної ініціативи.

На цьому етапі від учасників вимагали облагородити територію малої батьківщини. Діти вирішили створити в парку зону відпочинку «Молодіжний лофт». Місце його розташування узгодили з Піщанським сільським головою Світланою Кривенко. Розробили макет майбутнього майданчика для дозвілля, організували презентацію. У сільській раді провели нараду з місцевими підприємцями. На цьому засіданні представили проект і запросили бізнесменів до співпраці.

— На пропозицію відгукнулося багато людей. Серед них Юрій Снідалов, Анатолій Гладков, Віталій Кобзар, Дмитро Колодій, Олександр Поляков, Сергій Волошин та інші, — назвала імена помічників юних проектантів Аліна Золотарьова. Одні  допомогли коштами, інші матеріалами. Так деревом для виготовлення складових майданчика забезпечили у Наталинському лісництві, окрема подяка Олегу Шелестинському.

Елементи діти майстрували власноруч. Шостого травня роботи були завершені.

Звіт відправили організаторам проекту. З відповіддю там не забарилися. Команду «3-D» визнали фіналістами та запросили 8 червня до Харкова на церемонію нагородження.

— Для нас це був перший досвід участі в такому проекті. Особливо захопила ідея зробити своїми руками справу, яка принесе користь усім мешканцям села, — говорять дев’ятикласники Піщанського НВК Іван Явтушенко та Денис Литовка. Обидва хлопці безпосередньо відповідали за будівництво і монтаж складових майданчика. Кажуть, що найдовше довелося споруджувати декоративний колодязь. Певних навичок вимагало й створення тину. Для нього використовували кленові віти. Цей матеріал має необхідну гнучкість. На все витратили майже тиждень.

— Результатом задоволені. Але хотілося, щоб місцеві жителі бережливо ставилися до нового об’єкта благоустрою, використовували його за призначенням та не псували майно, — висловили побажання юні майстри.

Хлопці готові до нових цікавих випробувань.

Розвивати далі «Молодіжний лофт» у парку мають намір й у сільраді. Як зазначила в розмові з кореспондентом газети Світлана Кривенко, згодом тут планують установити гойдалки. Відповідні витрати фінансуватимуться з сільського бюджету.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page