Суббота , 27 Апрель 2024
На головну / ВІДЕО / Ремонт каналізаційної системи крізь Берестову: новий етап

Ремонт каналізаційної системи крізь Берестову: новий етап

Виконавці проекту, працівники ТОВ «Промолюкс сервіс», проводять горизонтально спрямоване буріння  на дні річки.

Для цього в Краснограді на березі неподалік мосту через водойму встановили спеціальну машину ГСБ UNI 80х100. Кореспондент видання побувала на місці проведення робіт і поспостерігала за їхнім перебігом.

— Нинішній етап передбачає буріння, розширення отвору з наступним прокладанням каналізаційної труби, — розповів головний інженер підрядної  організації  Павло Черняк. –Одночасно з цим із застосуванням спеціальної суміші бентоніту облаштовуємо захисний кожух, у яком трубопровід знаходитиметься під річкою. Станом на 26 червня від колодязя № 1 в напрямку Наталиного пройшли 175 метрів.

За словами фахівця, роботою установки для буріння під водою з човна керують двоє працівників. Робітники стикаються з низкою труднощів. Зокрема, чимало клопоту днями завдав пливун – ділянка насиченого вологою мулистого ґрунту. Нагадаємо, анонсований термін виконання проекту «Капітальний ремонт частини каналізаційного напірного колектору (зони дії КНС № 3)» був визначений на липень. Самі ремонтники утримуються від озвучення конкретних дат. Натомість сподіваються, аби все відбулося без вимушених зупинок.

— Під водою прокладемо дві лінії каналізації – стаціонарну та резервну. Для цього використаємо поліетиленову трубу діаметром 280 мм і товщиною 26,8 мм, — повідомив Павло Черняк. – Гарантійний термін її експлуатації 50 років, хоча по факту втричі більше.

Загальна протяжність трубопроводу складе 1030 метрів, з них 965 м прокладуть методом буріння. Наразі 760 м труби вже доставлені, спаяні та повністю готові до монтажу на постійному місці.

Як зазначив  головний інженер проекту, нині робочий день працівників триває з шостої ранку до пізнього вечора. Особливість полягає в тому, що після запуску машини для буріння її не зупиняють до проходження певного відрізку. Зазвичай, це понад 150 м у день. Нерідко процес затягується до 23.00 і супроводжується постійним шумом від двигуна установки.

— Про такі незручності ми  попередили жителів найближчих будинків, — зауважив Павло Черняк. – Однак ще раз вибачаємося за створені проблеми й запевняємо, вони тимчасові.

Ремонтники налаштовані впоратися із завданням якісно та по-можливості швидко.

 

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page