Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Молода козуля завітала на «прийом» до Соснівської сільської ради

Молода козуля завітала на «прийом» до Соснівської сільської ради

Соснівський сільський голова Ольга Мартинюк і Зайчик

Дивного гостя на подвір’ї перед адміністративною будівлею працівники органу місцевого самоврядування зустріли кілька днів тому. Фотографія незвичайного відвідувача облетіла інтернет і зібрала багато щасливих смайликів. У цього красеня із родини оленевих є ім’я. Його історію кореспондентці видання повідала керівниця Соснівської громади Ольга Мартинюк.

— Минулого року маленького козенятка під час  пожежі в лісі врятував один із місцевих жителів. Маля виросло довірлим і ручним, тому лісового мешканця довелося залишити жити в неволі, — розповіла вона. — Час від часу Зайчик, як називає свого вихованця господар,  прогулюється селом. На карантині людей на вулицях майже не зустрінеш. Тож олень посміливішав і прийшов нас провідати.

За словами рятівника Зайчика, улюбленими ласощами його симпатичного вихованця є сіно та овочі — морква і капуста.  Із дитинча в рудій шубці з білими плямами на боках, який ледь тримався на ніжках, він доволі швидко перетворився у дорослого тендітного представника свого роду з благородною статурою. Голову Зайчика прикрашають молоді ріжки, вкриті тонкою оксамитовою шкірою та короткою і м’якою на дотик шерстю.  Появу козулі місцеві мешканці завжди зустрічають посмішками. Зраділи відвідувачу й в колективі сільської ради.

Коронавірус змусив населення багатьох країн світу майже не виходити з помешкань, чимало підприємств скоротили рівень виробництва. Водночас природа ожила: шкідливі викиди в повітря помітно зменшилися,  знизився рівень шуму  — констатують науковці. Також засоби масової інформації повідомляють звідусіль, що дедалі частіше в населених пунктах можна зустріти диких тварин, які донедавна не наважувалися тут з’являтися. 

У Соснівці кажуть, що візит Зайчика до сільради лише підтверджує світову тенденцію. Напевно, карантин на користь всім живим істотам і довкіллю.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page