Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Молода козуля завітала на «прийом» до Соснівської сільської ради

Молода козуля завітала на «прийом» до Соснівської сільської ради

Соснівський сільський голова Ольга Мартинюк і Зайчик

Дивного гостя на подвір’ї перед адміністративною будівлею працівники органу місцевого самоврядування зустріли кілька днів тому. Фотографія незвичайного відвідувача облетіла інтернет і зібрала багато щасливих смайликів. У цього красеня із родини оленевих є ім’я. Його історію кореспондентці видання повідала керівниця Соснівської громади Ольга Мартинюк.

— Минулого року маленького козенятка під час  пожежі в лісі врятував один із місцевих жителів. Маля виросло довірлим і ручним, тому лісового мешканця довелося залишити жити в неволі, — розповіла вона. — Час від часу Зайчик, як називає свого вихованця господар,  прогулюється селом. На карантині людей на вулицях майже не зустрінеш. Тож олень посміливішав і прийшов нас провідати.

За словами рятівника Зайчика, улюбленими ласощами його симпатичного вихованця є сіно та овочі — морква і капуста.  Із дитинча в рудій шубці з білими плямами на боках, який ледь тримався на ніжках, він доволі швидко перетворився у дорослого тендітного представника свого роду з благородною статурою. Голову Зайчика прикрашають молоді ріжки, вкриті тонкою оксамитовою шкірою та короткою і м’якою на дотик шерстю.  Появу козулі місцеві мешканці завжди зустрічають посмішками. Зраділи відвідувачу й в колективі сільської ради.

Коронавірус змусив населення багатьох країн світу майже не виходити з помешкань, чимало підприємств скоротили рівень виробництва. Водночас природа ожила: шкідливі викиди в повітря помітно зменшилися,  знизився рівень шуму  — констатують науковці. Також засоби масової інформації повідомляють звідусіль, що дедалі частіше в населених пунктах можна зустріти диких тварин, які донедавна не наважувалися тут з’являтися. 

У Соснівці кажуть, що візит Зайчика до сільради лише підтверджує світову тенденцію. Напевно, карантин на користь всім живим істотам і довкіллю.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page