Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Карантин не скасовує профілактичні щеплення

Карантин не скасовує профілактичні щеплення

Чи потрібно вакцинувати дітей під час карантинних обмежень? Це запитання турбує багатьох батьків. На нього відповіла директор КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району” Ганна Васенко.

— Двадцять другого квітня нинішнього року вийшла постанова № 13 за підписом головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка “Про організацію заходів із імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19). У документі зазначено, що в цей період охоплення цільових груп населення профілактичними  щепленнями повинно відбуватися безперевно. На заклади охорони здоров’я покладається обов’язок в організації та проведенні цих заходів, — пояснила фахівець. — Від початку карантину на Красноградщині спостерігався певний спад рівня імунопрофілактики громадян, тепер ми активізуємо цю діяльність.

За словами лікарки, необхідними вакцинами від 10 керованих інфекцій, визначених у графіку проведення щеплень Міністерством охорони здоров’я України, район забезпечений. Зазвичай, медики попереджають батьків малечі про чергову вакцинацію. Також рідні малюків можуть самостійно зателефонувати сімейному лікарю та уточнити дату проходження наступного щеплення. У кожній амбулаторії загальної практики сімейної медицини діють постійні кабінети щеплень. Законодавство також дозволяє організовувати подібні тимчасові кабінеті на базі фельдшерських пунктів (ФП). Щомісяця у ФП відбуваються виїзні прийоми лікарів. Тоді ж вакцинуватися запрошують місцевих жителів.

— Проведення щеплень відбуватиметься з дотриманням всіх умов карантинних обмежень. Одна з основних вимог — уникнути скупчення людей, — зауважила Ганна Васенко. — Безумовно, і медики, і пацієнти повинні використовувати індивідуальні засоби захисту.

Вакцинація довела свою ефективність у протидії поширенню багатьох небезпечних захворювань.  Під час панденмії COVID-19 важливо максимально знизити загрозу ймовірних спалахів вакцинокерованих інфекцій, не допустити збільшення кількості сприйнятливих до них осіб, відтак мінімізувати високі ризики смертності. Тому нехтувати профілактичними щепленнями ніколи не варто, а тим більше зараз.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page