Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Одужав від коронавірусу

Одужав від коронавірусу

У Краснограді 6 травня виписали з лікарні пацієнта, у якого першим у районі діагностували COVID-19. Про  це кореспондентці видання повідомила в. о. директора КНП “Красноградська центральна районна лікарня” Віра Горбович. 

— Днями пацієнту повторно провели ПЛР-діагностику на коронавірус, яка показала негативний результат. Відтак він здоровий, — розповіла лікарка. — Але ще два тижні після виписки дотримуватиметься вдома режиму ізоляції.

Наразі з підтвердженим діагнозом COVID-19 у інфекційному відділенні ЦРЛ перебуває один пацієнт, про якого ми писали раніше. Перебіг хвороби у нього медики характеризують середньої тяжкості, а стан здоров’я оцінюють як задовільний.

Четвертого травня до Харківського лабораторного центру з районної лікарні відправили майже 100 проб для проведення полімеразно ланцюгової реакції  на COVID-19. Серед них понад 80 належать місцевим медичним працівникам, ще кілька від хворих із пневмонією та осіб, які контактували з інфікованим коронавірусом чоловіком. Завтра плануються до відправки ще дві проби від медиків та пацієнтки з пневмонією, мешканки Зачепилівщини, яка поступила на лікування до інфекційного відділення ЦРЛ напередодні.

Потужність вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру обмежена, близько 200 проб на добу. Тож, коли будуть готові результати, точно не відомо.

Наразі офіційна статистика поширення коронавірусу на Красноградщині: три підозри, з них два випадки підтверджені та один спростований.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page