Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / 7 грудня — День місцевого самоврядування в Україні

7 грудня — День місцевого самоврядування в Україні

Сьомого грудня 1990-го року Верховна рада України ухвалила закон «Про місцеве самоврядування». У листопаді 2000-го президент України підписав указ про встановлення державного свята. Відтоді воно відзначається щорічно. У Краснограді урочистості до Дня місцевого самоврядування відбулися напередодні в Будинку техніки.

Наразі в Україні триває реформа адміністративно-територіального устрою.  Завдяки фінансовій децентралізації посилилися місцеві бюджети. Відтак громади отримали не тільки більше повноважень, а й фінансових можливостей для розвитку територій.

Наступного року завершується другий етап реформи. На жовтень 2020-го заплановані вибори до органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі. До того часу необхідно завершити процес формування об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та укрупнених районів.

Нагадаємо, на Красноградщині  згідно зі змінами,внесеними до  перспективного плану формування територій громад Харківщини, передбачено створити дві ОТГ — Красноградську міську об’єднану територіальну громаду у складі Зорянської, Іванівської, Кирилівської Піщанської, Миколо-Комишуватської та Хрестищенської сільських рад та завершити формування Наталинської ОТГ, додатково включивши до неї території Мартинівської, Вололимирівської, Петрівської і Соснівської сільрад.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page