Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Із портів «Одеса» і «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

Із портів «Одеса» і «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

У рамках реалізації ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до покупців в Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ».

Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць», — заявив міністр Олександр Кубраков.

«Хоча зерновий коридор уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Наша ціль — 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», — додав міністр.

Зазначається, що наразі українські порти отримують заявки на судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page