Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Як досягти високої врожайності кукурудзи та озимої пшениці в умовах зміни клімату

Як досягти високої врожайності кукурудзи та озимої пшениці в умовах зміни клімату

Цій темі був присвячений семінар, який  8 вересня відбувся на базі державного підприємства дослідне господарство «Красноградське». У ньому взяли участь науковці  інституту зернових культур Національної академії аграрних наук України, представники компаній, які працюють в галузі селекції та виробництва насіння, місцеві аграрії та посадовці. 

За словами директора ДП ДГ «Красноградське» Ігоря Кобоса, на дослідницьких ділянках підприємства наразі вирощується  понад вісімдесят гідбридів кукурудзи. Це лінійки виробництва ДУ інститута зернових культур НААН України, компаній «Маїс», ТОВ НВКФ «Селекта», Euralis, KWS, Вrevant, АФ «Сади України» та інші. Як почувається  качаниста в складних погодних умовах нинішнього сезону, учасники зібрання мали нагоду побачити на власні очі. Про особливості кожного гібриду та технологію їхнього вирощування в певних кліматичних зонах під час відвідин демонстраційного поля розповіли фахівці компаній, які безпосередньо створюють та реалізують цю продукцію на вітчизняному  насіннєвому ринку та за межами рідної держави.

Розмова продовжилася в актовій залі, розташованій в адміністративному приміщенні  ДП ДГ «Красноградське.» Рекомендаціями про те,  як підвищити продуктивність гібридів кукурудзи в умовах недостатнього зволоження зі  слухачами семінару поділився завідувач лабораторії агробіологічних ресурсів кукурудзи інституту зернових культур НААН України, кандидат сільськогосподарських наук Микола Дудка. На технологічних аспектах сівби озимих зернових культур восени нинішнього року акцентував увагу його колега-науковець Микола Солодушко.

Детальніше про перебіг семінару читайте в наступному номері «Вістей Красноградщини».

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page