Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Що купити в будинок перед опалювальним сезоном: готуємося до холодної зими

Що купити в будинок перед опалювальним сезоном: готуємося до холодної зими

Зима 2022-2023 років буде надзвичайно складною. Про це говорять урядовці, місцеві чиновники, про це здогадуємося й ми, пересічні українці. У деяких регіонах України опалення вже точно не буде через зруйновану інфраструктуру. Однак навіть у тилу можуть виникнути проблеми з опаленням, оскільки жодне місто не застраховане від ракетних ударів.
Тож як убезпечити родину від холоду взимку?
Перед зимою в кожну сім’ю фахівці рекомендують купити електричний обігрівач. Він врятує від морозів, якщо виникнуть проблеми з центральним опаленням. А ось буржуйка в квартирі — не дуже безпечний спосіб опалення, хоча більш надійну версію буржуйки можна зробити самостійно.
Більш безпечний, але і більш дорогий варіант опалення — електричний конвектор. Він менше навантажує електромережу, а гріє не гірше.
Для підготовки до холодної зими обов’язково купіть теплий одяг і термобілизну. Краще придбати ці речі прямо зараз, поки вони дешевші. Купуйте речі з вовни та інших натуральних тканин: синтетика погано тримає тепло.
Щоб не замерзнути вночі, придбайте пухові ковдри. Вони дуже теплі, легкі і приємні для тіла. Одна пухова ковдра замінить 2-3 звичайних. Також для обігріву ліжка придбайте грілки, електроковдру і електропростирадла. Ще одна поширена порада від експертів — купити спальний мішок. Такий мішок можна викласти в ліжко, щоб спати було щетепліше.
У багатоквартирному будинку зусиллями всіх мешканців можна влаштувати пункт обігріву в підвалі. Для цього в підвал ставлять потужний генератор, де можна і обігрітися, і приготувати їжу.
Щоб в кімнаті краще зберігалося тепло, подбайте про теплоізоляцію вікон і дверей. Раніше ми розповідали, чим утеплити вікна залежно від фінансових можливостей.
Що купити в приватному будинку
У приватному будинку або на дачі набагато простіше утеплятися. Тут є багато варіантів утеплення: генератор на дизелі або бензині, котел або дров’яна піч. Також в будинку можна безпечно поставити буржуйку. Все залежить від фінансових можливостей сім’ї.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page