Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Проводжали усім селом

Проводжали усім селом

У Хрестищі Красноградської міської громади сьогодні поховали загиблого вояка Олександра Тітова. Йому було лише тридцять дев’ять…

Попрощатися з Героєм прийшло усе село: рідні, друзі, однокласники. Не було хіба що немовлят і односельців похилого віку. Приїхало багато побратимів, очільниця громади Світлана Кривенко, заступниця міського голови Наталія Шаптала, староста с. Хрестище Сергій Шатравка. Проводжали бійця в останню путь від батьківської хати, де народився і виріс Сашко. На шляху до кладовища люди утворювали живий коридор, ставали на коліна, вшановуючи пам’ять Олександра.

Священник провів чин поховання. У скорботі і молитві схилили голови співвітчизники.

«У той роковий час я був від Сашка на відстані якихось десяти метрів. Він загинув намагаючись зупинити ворожу техніку, — розповів командир. — Я його знав як «Космоса». І це справді так. Він був неосяжним, чистим і світлим».

Матері Олександра побратими передали Державний прапор України, на якому залишили автографи. Валентина Михайлівна з вдячністю звернулася до військовослужбовців: «Я молитимуся за вас, синочки. Повертайтеся швидше з перемогою, цілі й неушкоджені. А ми з Сашком чекатимемо вас тут».  

Шану Олександрові висловили й міський голова Світлана Кривенко та староста села Сергій Шатравка. Олександр Тітов загинув у боях за Україну. Ціною власного життя він захищав Вітчизну в боротьбі з російськими окупантами. Поховали вояка поряд з могилою батька — Сергія Тітова — ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС.         

Та герої не вмирають, якщо про них пам’ятати! Вірмо, що Бог уже зарахував Олександра до сонму Воїнів Світла.  

Слава Україні!

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page