Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Попереду нас чекає непроста зима. Тож готуємося…

Попереду нас чекає непроста зима. Тож готуємося…

Триває підготовка до опалювального сезону під час війни.
У чотирьох громадах Харківській області до зими відкриють 430 стаціонарних пунктів обігріву. Вони будуть розраховані на одночасне перебування в них понад 7000 людей. Крім того, в регіоні встановлять польові намети. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.
Як розповіли у ХОВА, найбільш підготовленими до зими районами на сьогодні є Красноградський та Лозівський. До найбільш постраждалих через обстріли громад відносять звільнені громади Харківського району — Роганську, Вільхівську, Циркунівську, Липецьку.
Постійно обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури та мережі у Харкові, Золочівській громаді (Богодухівський район), Дергачівській та Малоданилівській громадах (Харківський район), Чугуївській, Печенізькій, Малинівській та Новопокровській громадах Чугуївського району.
«Щоб під час критичних ситуацій населення цих громад могло обігрітися, допомагаємо підготувати 430 стаціонарних пунктів обігріву у яких одночасно зможуть розмістити понад 7100 людей. Також планується закупити 200 польових наметів з утеплювачами, пічками, польовими ліжками та біотуалетами», — зазначили у ХОВА.
За інформацією департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА, на сьогодні теплове господарство Харківської області підготовлено до осінньо-зимового періоду на 73%. Районні військові адміністрації створюють резерви матеріалів, обладнання та палива.
«Наразі закуплено 244 бензинових та дизельних генераторів, 29 мініелектростанцій, два циркулярних насоси, 93 печі-буржуйки, 24 електрообігрівачі, понад 11 тонн бензину та майже 19 тонн дизельного палива», — розповіли у ХОВА.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page