Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / На Харківщині відбили три атаки на селища і помітили дерев’яні танчики окупантів

На Харківщині відбили три атаки на селища і помітили дерев’яні танчики окупантів

Загарбники намагаються ввести в оману Збройні сили України. 

На Слобожанському напрямку противник веде оборону раніше зайнятих позицій, намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони та їхній вихід на кордон на півночі Харківської області. Про це у вечірньому зведенні 27 червня повідомив генеральний штаб Збройних сил України.

«Розвідкою боєм ворог намагається знайти слабкі місця в обороні наших військ», — додали там.

Бой тривають по всій лінії фронту, від Козачої Лопані до Балаклії.

За інформацією захисників, на Харківському напрямку росіяни, з метою повернення втрачених позицій, намагалися штурмувати в районі населеного пункту Дементіївка (Дергачівська громада), успіху не мали, відійшли. Також українські воїни успішно відбили ворожі штурми в напрямку Довгалівки та Залиману (колишній Балаклійський, укрупнений Ізюмський район).

«Окупанти вживають заходів із оперативного маскування та намагаються ввести наші підрозділи в оману, для чого встановлюють на оборонних позиціях дерев’яні макети танків», — розповіли у генштабі ЗСУ.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення та створити сприятливі умови для наступу на Барвінкове та Слов’янськ. Продовжує обстріли.

«Намагаючись взяти під контроль Мазанівку (Донецька область), противник вів наступ із району населеного пункту Довгеньке (Ізюмський район). Отримав рішучу відсіч українських захисників та з втратами відійшов», — пояснили захисники.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page