Вторник , 16 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто на Харківщині зазнало найбільше ракетних ударів в Україні

Місто на Харківщині зазнало найбільше ракетних ударів в Україні

Ізюм зруйнований вщент. 

Попри поширену думку, що найбільших ракетних обстрілів зазнав Маріуполь, виявилось — найбільше ракетних атак було здійснено з початку російської війни на місто Ізюм. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов, передає «Укрінформ».

«Найбільше ракетних атак у нас було на місто Ізюм. Ми бачимо, що 476 ракетних ударів було по Ізюму, а Маріуполь знаходиться на другому місці, далі Миколаїв», — розповів він.

Нагадаємо, Ізюм окупований із квітня, місто перетворилося на руїну, світла, води та газу там немає. Люди вимушені виживати у надскладних умовах, до яких додаються обстріли. Окупантів до міста завів депутат міської ради Фомічевський, який обирався від ОПЗЖ.

За даними головного управління розвідки Міноборони України, Росія використала від 55 до 60% своїх ракет, які були в наявності до 24 лютого.

«Стосовно високоточного, як заявляє РФ, озброєння – системи «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування, то, за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни», – сказав представник ГУР.

Найбільше використано балістичних ракет до комплексу «Іскандер», але застосування цих ракет вже давно не фіксували. За підрахунками МО, на кінець червня РФ випустила по Україні майже 3000 ракет.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page