Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Евакуація під час пожежі: рятувальники проводять тренування у закладах освіти Красноградщини

Евакуація під час пожежі: рятувальники проводять тренування у закладах освіти Красноградщини

Навчальна евакуація учнів та персоналу відбулася у школах Кегичівської та Сахновщинської територіальних громад, — інформує Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Школи обиралися випадково. Тому евакуація відбувалася в умовах максимально наближених до реальних. За сигналом «Увага!» педагоги повинні були вивести дітей через евакуаційні виходи у безпечне місце. Потому вчителі та медики перевіряли присутність всіх евакуйованих. Надзвичайники також поспілкувалися з вихованцями закладів освіти, нагадали правила пожежної безпеки в побуті, поводження з вибухонебезпечними предметами та вручили відповідні пам’ятки.

Тренувальну евакуацію також провели у Піщанському ліцеї Красноградської міської ради та Наталинському ліцеї Наталинської сільської ради. Тренування передбачало, що у Піщанці сталося задимлення приміщення шкільної їдальні, а у Наталиному спрацювала пожежна сигналізація у будівлі школи. Операцію з евакуації та усунення джерела займання виконували працівники районного відділу ГУ ДСНС України у Харківський області. З цим завданням надзвичайники впоралися за дві хвилини вісім секунд. На повну ліквідацію уявної пожежі у Наталинському ліцеї від моменту отримання повідомлення вогнеборці витратили дев’ять хвилин.

Під час таких навчань пожежники відпрацьовують оперативну взаємодію з персоналом закладів освіти щодо евакуації людей. Бажано, аби ці навички фахівцям не довелося застосовувати на практиці і освітній процес у школах району тривав без надзвичайних ситуацій.

Фото з архіву ГУ ДСНС України у Харківській області

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page