Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Вкладникам «Мегабанку» почали повертати гроші

Вкладникам «Мегабанку» почали повертати гроші

Вклади в іноземній валюті повертають за старим курсом. 

26 липня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав відшкодування коштів вкладникам акціонерного товариства «Мегабагк» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їхнього закінчення. Також продовжуються виплати вкладникам за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Про це повідомили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

«Вкладникам АТ «Мегабанк» відшкодовуються кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня 2 червня 2022 року. Вклади в іноземній валюті відшкодовуються у гривні за курсом НБУ, встановленим на кінець дня 2 червня 2022 року», — пояснили там.

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб додали: виплати коштів вкладникам здійснюються через банки-агенти фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат фонду. Отримати відшкодування вкладники можуть безпосередньо у відділенні одного з банків-агентів фонду або дистанційно, без фізичного відвідування відділення банку.

Дистанційні виплати роблять чотири банки-агенти: АТ КБ «Приватбанк», АБ «Укргазбанк», Акціонерний банк «Південний» та АТ «ПУМБ». 

Для отримання коштів безпосередньо у відділенні будь-якого із банків-агентів вкладникам необхідно звернутися до обраного відділення банку-агента з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу. Фізичні особи — резиденти додатково мають пред’явити документ, виданий відповідним контролюючим органом, що засвідчує їхню реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім осіб, у паспорті яких контролюючим органом зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта або до паспорта внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків або територіальними підрозділами Державної міграційної служби України внесено дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків/внесено запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії або на паспорті проставлено слово «відмова»).

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page