Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Важкі жнива цього року

Важкі жнива цього року

Як зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, незважаючи на війну та постійні обстріли, на Харківщині тривають жнива на підконтрольній території чотирьох районів: Лозівського, Красноградського і частині  Богодухівського та Чугуївського.

За його словами, в умовах війни для аграріїв проблемою номер один стали заміновані поля. Через масштабне мінування ворогом певна кількість полів поки непридатна для  використання у сільськогосподарській діяльності.

«Нашими профільними Департаментами спільно з Головним управлінням ДСНС у Харківській області максимально робиться все, щоб якнайшвидше надати можливість аграріям виконати збиральні роботи. Інформацію щодо площ розмінування сільськогосподарських земель постійно тримаємо на контролі», — повідомив Олег Синєгубов. 

Також за інформацією ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, починаючи з 3 липня на Харківщині відбулося 7 випадків загоряння полів внаслідок ворожих обстрілів. Знищено понад 46,6 га пшениці та 2 га ячменю в Ізюмському та Чугуївському районах.

Найвищу врожайність наразі мають сільгосптоваровиробники Красноградського району, де з гектара збирають по 44 центнери ранніх зернових. У Богодухівському районі урожайність ранніх зернових та зернобобових культур складає 40 ц/га та у Чугуївському – 31,5 центнера з гектара.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page