Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Часто мийте руки, не контактуйте з тими, хто кашляє

Часто мийте руки, не контактуйте з тими, хто кашляє

Міністерство здоров’я  України на офіційному сайті уряду оприлюднило рекомендації жителям країни та мандрівникам, як уникнути інфікування короновірусом 2019-nCoV.

Нагадаємо, спалах смертельно небезпечної недуги виник в китайській провінції Хубей наприкінці грудня минулого року. Вірус викликає тяжке ураження легенів. Число жертв захворювання в Китаї станом на 27 січня досягло 80 осіб. Медики в багатьох державах світу занепокоєні можливістю стрімкого поширення хвороби.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому, — пояснюють в МОЗ. Відтак для профілактики хвороби працюють стандартні поради, які допомагають стримувати розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).

Зокрема, громадянам рекомендують частіше мити руки або обробляти їх дезінфікуючими засобами. Під час кашлю та чихання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку потрібно негайно викинути та помити руки.

Важливо уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.

Ймовірним джерелом розповсюдження коронавірусу в Китаї фахівці називають диких тварин. Тож українцям рекомендують не вживати в їжу сирих продуктів тваринного походження. Йдеться про м’ясо, молоко та іншу продовольчу сировину. Також під час відвідин ринків у районах, де зараз фіксуються випадки недуги, необхідно уникати контактів із живими тваринами та поверхнями, які з ними контактували.

Основними клінічними ознаками коронавірусу є підвищена температура тіла та утруднене дихання. Тому всім, хто має подібні симтоми, радять якнайшвидше звернутися до медичного закладу. Якщо ви нещодавно відвідували інші країни, необхідно повідомити лікарю історію своїх подорожей.

Фото: https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%96%D1%80%D1%83%D1%81&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiPjM-G_qPnAhUQposKHX5jBzQQ_AUoAXoECA8QAw&biw=1280&bih=666#imgrc=XhSG2Q323QwJNM:

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page