Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Хористи з Краснограда виступили на сцені обласної філармонії

Хористи з Краснограда виступили на сцені обласної філармонії

Фото з особистого архіву Світлани Шарової

Вихованці  Красноградської школи мистецтв взяли участь у концерті  хорових колективів мистецьких шкіл Харківщини, приуроченому до 90-річчя видатного українського композитора Марка Кармінського. Він відбувся на початку лютого в органному залі Харківської обласної філармонії в рамках фестивалю Мистецький вернісаж-2020.

— Виступати в найкращому концертному залі Харкова було для нас надзвичайно почесним,— розповіла художній керівник хору, викладач школи мистецтв Світлана Шарова. — Перш ніж потрапити до списку учасників, необхідно було надати відеозапис своїх виступів. Тож вдвічі приємніше, що нас визнали достойними вийти на цю сцену. Це результат спільної роботи. Велика заслуга в цьому належить і нашому беззмінному концертмейстеру Галині Бондаренко.

За останній час  це не перший вдалий виступ місцевих хористів у першій столиці. Торік у грудні вони стали лауреатами XV відкритого фестивалю світової музики імені Миколи Леонтовича. Диплом та статуетку, які засвідчили їхню перемогу, тепер зберігають на видному місці в рідній школі.

— Намагаємося використовувати кожну нагоду для творчих поїздок. Вони корисні для здобуття нового досвіду, а також необхідні, аби заявити про себе, гідно представити свій район, школу на регіональному та іншому рівнях, — говорить Світлана Шарова. — Вдячна батькам учнів, адміністрації навчального закладу, які підтримують наші прагнення. Окреме спасибі Красноградській міській раді за виділення коштів на придбання сценічних костюмів. Тепер на будь-якій сцені хор не тільки звучить потужно, а й має красивий довершений зовнішній вигляд.

Зараз репетиції хористів теж не припиняються. Вони активно готуються до звітного концерту, яким традиційно у школі мистецтв завершується кожен навчальний рік.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page