Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У шкільних їдальнях запровадять систему контролю рівня безпечності продукції

У шкільних їдальнях запровадять систему контролю рівня безпечності продукції

До першого вересня поточного року всі комунальні підприємства, які займаються харчуванням дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти повинні отримати сертифікати відповідності міжнародним стандартам якості харчування НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point). Вона гарантуватиме аналіз небезпек та  контролю над усіма етапами приготування страв від прийому продуктів на склад до подачі готового блюда на стіл. Про це йшлося під час семінару за участю керівників шкіл і дитсадків Красноградщини, — повідомило районне управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області.

Фахівці служби поінформували учасників зібрання про безкоштовний навчальний онлайн-курс Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», започаткований для роботи в умовах системи НАССР. Також розповіли про підготовку закладів освіти до нового навчального року. Зокрема, щодо основних принципів складання перспективних двотижневих меню. Окремо говорили про нормативно-правову базу, якою необхідно керуватися при організації харчування дошкільнят і школярів, а також відповідальність за порушення вимог законодавства у цій сфері.

Керівників освітніх установ попередили про встановлення нових критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності в галузі санітарного та епідемічного благополуччя населення. Крім того, повідомили, з якою періодичністю представники Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів  здійснюватимуть планові перевірки.

Фото Красноградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page