Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У лікарні Шиндлера планується ремонт

У лікарні Шиндлера планується ремонт

Лікарня Шиндлера восени

Принаймні 4 мільйона гривень для початку реконструкції виділила сесія обласної ради. Про це 6 березня під час робочої поїздки Красноградщиною повідомив голова облради Сергій Чернов.

За словами посадовця, ці кошти використають, аби скоригувати проєктно-кошторисну документацію, виконану раніше із помилками. Через ці недоліки фінанси, виділені з державного бюджету минулого року в розмірі 18 мільйонів гривень, не буди освоєні, а повернулися назад до скарбниці. Відтак помилки мають виправити й наново зробити експертизу. Передбачених коштів вистачить, аби провести ремонт. Наступного року шукатимемо додаткові можливості, щоб усе завершити, — сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо, більша частина історичної будівлі колишньої земської лікарні, яку на початку минулого століття збудував лікар-подвижник Роберт Шиндлер, давно пустує. Нині вона внесена до  Державного реєстру архітектурних пам’яток України. У районі кілька разів піднімалася тема капітального ремонту приміщення та відкриття в ньому хоспісу. Тож розробили проєкт «Реабілітація (реставрація будівлі лікарні пам’ятки архітектури місцевого значення (охоронний номер 684) за адресою вулиця Шиндлера, 91». Він був розрахований на два роки. Його попередня кошторисна вартість склала понад 19 мільйонів гривень, де значна частина суми фінансувалася з держбюджету, решта з місцевої скарбниці. Старт робіт мав відбутися восени 2019-го. Однак через помилки в документах,  проєкт так і залишився нереалізованим.

Очільник облради також додав, що у 2020-му завершиться реконструкція та інші супутні ремонтні роботи будівлі інфекційного корпусу центральної районної лікарні. На пленарному засіданні депутати обласної ради проголосували за виділення додаткових 1,6 мільйонів гривень на ці потреби. Ця сума є доповненням до 11 млн. грн, які були передбачені та освоєні торік.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page