Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У контактних осіб із хворим на Covid-19 красноградцем вірусу не виявлено

У контактних осіб із хворим на Covid-19 красноградцем вірусу не виявлено

Цей офіційний висновок вірусологічної лабораторії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» після проведення відповідних досліджень кореспонденту видання озвучила директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко.

— Після підтвердження  коронавірусної інфекції у жителя Краснограда, працівники нашої служби насамперед  з’ясували коло осіб, які контактували з пацієнтом. Таких людей виявилося 16. З них шестеро мали з ним близький контакт, тобто знаходилися з інфікованим у закритому приміщенні на відстані менше, ніж один метр понад п’ятнадцять хвилин. Це четверо членів його родини  та  двоє інших  громадян, — зазначила Ганна Васенко. —  Згідно з медичними протоколами додатковій перевірці на  Сovid-19 підлягають саме особи, які близько взаємодіяли з хворим.

Відтак у кожного з них медики зробили забір венозної крові та в їхній присутності  провели швидкий тест на наявність коронавірусу. Експрес-діагностика показала негативний результат. Відразу потому в контактних осіб забрали біологічний матеріал (слиз із носоглотки), який направили до Харківського лабораторного центру для проведення  полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). ПЛР-тести підтвердили відсутність вірусу в організмі учасників дослідження.

За словами Ганни Васенко, під час проведення всіх маніпуляцій медичний персонал був відповідно одягнений. Дослідження проводилися в оптимальні терміни згідно з рекомендаціями МОЗ. Наразі за всіма контактними з хворим на Сovid-19  особами встановлено медичний нагляд, який  триватиме до 26 квітня включно.  Щодня телефоном вони повідомляють сімейному лікарю про температуру тіла і загальне самопочуття. Лікарка зауважила, що контактним особам МОЗ рекомендує обмежити пересування, але не забороняє відвідувати громадські місця. Також за цими громадянами спостерігають правоохоронці. У Красноградському відділі поліції повідомили, що станом на 24 квітня порушень зафіксовано не було.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page