Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У Наталиному вшанували письменника-земляка Івана Сенченка

У Наталиному вшанували письменника-земляка Івана Сенченка

Фото Наталинський НВК

Дванадцятого лютого відомому літератору виповнилося б 119 років. До цієї дати у Наталинському навчально-виховному комплексі відбулася низка заходів, присвячених його пам’яті.

В одній із класних кімнат організували імпровізовану літературну вітальню. Учні одинадцятого класу разом із педагогами підготували цікаву розповідь про життя і творчість письменника. Школярі читали уривки із його творів, зокрема й із так званого червоноградського циклу. У них автор змалював яскраві образи, розповів про побут, традиції, звички тодішніх жителів малої батьківщини.

— Іван Юхимович Сенченко не тільки народився в Наталиному, а й певний час вчителював у рідній школі, — розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Наталинського НВК Єлізавета Конарєва. — Тож недарма на другому поверсі приміщення навчального закладу облаштовано пам’ятний куточок. Тут всі охочі можуть  ознайомитися з інформацією про відому особистість, переглянути фотографії та перегорнути сторінки його книг. Ми також підтримуємо постійний зв’язок із онукою літератора Ольгою Компан, яка живе в Києві. Іван Сенченко — історична постать для краян. Його іменем тепер названа одна з вулиць села. Важливо, щоб і наступні покоління зберігали пам’ять про нього.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page