Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / У Краснограді вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії

У Краснограді вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії

Чотирнадцятого грудня 1986-го року над зруйнованим четвертим енергоблоком завершилося будівництво захисного саркофагу.  Нині для українців це особлива дата – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Напередодні безпосередні свідки тих подій, жителі міста та місцеві посадовці зібралися біля пам’ятного знаку землякам-чорнобильцям, аби вклонитися подвигу мужніх співвітчизників, що захистили світ від радіаційного лиха.

 

Володимир Пікалов, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

— У відновлювальних роботах у зоні ЧАЕС взяли участь чимало красноградців. Це були люди різні за віком та професією, проте всіх нас поєднувало спільне прагнення — якнайшвидше усунути наслідки техногенної катастрофи, відтак зменшити її негативний вплив,  — зазначив, звертаючись до громади заступник голови районного відділення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Пікалов. — Ми вдячні  керівництву району та міста за постійну увагу та підтримку. Багатьох ліквідаторів уже немає серед нас. Тяжкі хвороби передчасно забрали в них життя. Та їхній мужній вчинок не підлягає забуттю.

Учасники  зустрічі вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

Свою шану землякам-чорнобильцям висловили голова Красноградської райдержадміністарції Євген Третяков, очільник районної ради Володимир Птишник та секретар міської ради Катерина Єніна.

Наостанок краяни поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page