Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Учителів Харківщини запрошують долучитися до проєкту з інтеграції медійної грамотності в уроки

Учителів Харківщини запрошують долучитися до проєкту з інтеграції медійної грамотності в уроки

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси. Його мета — навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісного контенту у форматі шкільної освіти. Взяти участь у ньому можуть школи з районних центрів, ОТГ, селищ, сіл, міст і містечок із усіх регіонів України (крім обласних центрів). Реєстрація заявок завершується 25 лютого.

Стати учасниками проєкту пропонують педагогам, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. При відборі організатори віддаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів та їхню мотивацію. Відібрані школи та їхні колективи отримають від команди проєкту підтвердження про проходження конкурсу. До вересня 2020 року учасники пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Відповідні  електронні матеріали їм нададуть після проходження тренінгів.

Для участі у конкурсі педагогам потрібно зробити три кроки:

—  знайти однодумців-учителів;

—  отримати згоду від директора школи на участь у проєкті;

—  заповнити анкету-заявку, яка доступна за посиланням http://l2dua.com/.

— Участь у проєкті допомагає розвинути навички інфомедійної грамотності як вчителям, так і учням. За попередніми результатами проєкту 93% вчителів вважають, що матеріали проєкту зробили уроки цікавішими, а 86% опитаних відзначають, що матеріали допомогли їм краще розкрити теми уроків. Учні-учасники проєкту краще розрізняють факти від суджень, розуміють, як працюють медіа, та вміють визначати неправдиві новини. Розвиток навичок критичного сприйняття інформації є дуже важливим для нашої країни, яка все ще перебуває у стані інформаційної війни, — розповідає менеджерка проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» Любов Васильчук.

Нині у проєкті беруть участь уже 400 шкіл і понад 1100 вчителів із усіх обласних центрів України. У 2018 році 15 шкіл та у 2019 році 3 школи міста Харків приєдналися до нього і вже впроваджують інфомедійну грамотність на своїх уроках.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page