Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / Річковим мешканцям Берестової загрожує задуха

Річковим мешканцям Берестової загрожує задуха

Це підтвердили останні аналізи води. За хімічними показниками зафіксовані відхилення за вмістом розчинного кисню та його біологічного споживання (ВКС-5). Напевно, це є наслідком активного розповсюдження синьо-зелених водоростей.

Раніше фахівці Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» виявили  також у річковій воді в межах міської зони відпочинку  значне перевищення рівня лактозопозитивних кишкових паличок. 

— До міської ради направлений відповідний лист із вимогою попередити населення про небезпеку та встановити на зоні відпочинку таблички про заборону купання, — розповіла кореспонденту видання в. о. завідувача Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Співак.

Співрозмовниця зауважила, пляж на річці Берестовій у Краснограді — єдиний паспортизований у районі. Інші водойми не мають необхідних документів. Отже, дослідження води в них взагалі не проводяться. Наскільки безпечно в них купатися — не відомо.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page