Суббота , 27 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / «Навчити людей любити рідне місто»

«Навчити людей любити рідне місто»

Молодіжний хаб REDHUB оприлюднив перелік ідей, якими під час онлайн-опитування з учасниками організації поділилися  містяни щодо покращення інфраструктури та загальної атмосфери  затишку й комфорту в Краснограді. Одна з них звучала саме так.

За кілька днів від початку спілкування з місцевим населенням у форматі «питання –відповідь» редхабівці отримали три десятки пропозицій. Серед найактуальніших: терміновий ремонт моста через Берестову та облаштування на березі водойми сучасного пляжу, відновлення твердого покриття доріг і тротуарів, упорядкування території Бєльовської фортеці, увага до дітей і пенсіонерів та інші.

— Ми сподіваємося, що в місті невдовзі запрацює бюджет участі. Цей механізм дозволяє жителям впливати на розподіл частини бюджетних коштів і тим самим сприяти розвитку територій. Тоді містяни зможуть запропонувати ініціативи, методом голосування визначити серед них найактуальніші, а згодом отримати фінансування з міської скарбниці та інші необхідні ресурси для  їхньої реалізації, — говорить керівник REDHUB Наталія Гришина.  – Метою опитування, яке ми оголосили у фейсбуці, є насамперед пошук небайдужих ініціативних представників громади, готових долучитися до позитивних перетворень у рідному населеному пункті.

Як пояснила Наталія Гришина, за їхнім задумом  із числа найактивніших дописувачів планують сформувати групу з двадцяти людей. Для них на базі молодіжного хабу організують безкоштовне навчання проєктному менеджменту. Потім учасників розділять на чотири команди по п’ять осіб у кожній. Своєрідним випускним екзаменом для них стане розробка проєктів на місцевому матеріалі, які винесуть на голосування для бюджету участі. Обрані проєкти в перспективі  зможуть реалізувати за підтримки мерії.

Опитування триватиме до першого липня нинішнього року. Взяти в ньому участь можна за цим посиланням.

Ілюстрація до публікації Красноградський молодіжний REDHUB

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page