Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищили окремим категоріям громадян

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищили окремим категоріям громадян

Підвищення діятиме упродовж карантину та місяць після його завершення для осіб зі страховим стажем меншим, ніж півроку, молодих людей, які потребують сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, та вимушених переселенців без документів, які підтверджують періоди їхньої зайнятості. Замість 650 гривень упродовж цього періоду вони отримуватимуть одну тисячу гривень.

— Таке збільшення передбачене постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 року № 217. Документ набув чинності 18 квітня 2020 року, — пояснили в Красноградській районній  філії Харківського обласного центру зайнятості. — Ця допомога надаватиметься громадянам, зазначеним у частині другій ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

До них належать:

  • — ті, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);
  • — молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому чи вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і якій необхідне сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • — внутрішньо переміщені особи, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі — 650 гривень, допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page