Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Масляний тиждень розпочався відсьогодні

Масляний тиждень розпочався відсьогодні

З давніх-давен свято Масляної символізує для українців прихід весни. Його дата змінюється щороку і залежить від святкування Великодня. Масляний тиждень триває перед початком Великого поста і завершується Прощеною неділею. 

Цьогоріч Великдень припадає на 19 квітня. Великий піст продовжується  48 днів перед ним. Тож у 2020-му Масляний тиждень відбудеться з 24 лютого до 1 березня включно.

Упродовж цього часу, зазвичай, ласують млинцями з різним начинням або без нього, іншої солодкою випічкою, сирниками та варениками. М’яса та виробів із нього в цей період, зазвичай, уже не вживають у їжу. Кожен день у масляний тиждень символічний і має своє значення. У понеділок традиційно в гості запрошуєть рідних, у вівторок влаштовують веселощі та розваги, у середу знову готують млинці та ішні смаколики та пригощають ними усіх, хто завітає в гості. У четвер знову поспішають на гуляння, у п’ятницю зять пригощає тещу млинцями, а в суботу невістка — своїх батьків та свекра зі свекрухою. У Прощену неділю, яка завершує святковий цикл, всі просять одне в одного пробачення та готуються до Великого посту. 

Нагадаємо, народне гуляння до свята Масляної відбудеться в Краснограді на Центральній площі 1 березня. Початок розважальної програми о 12.00. Кульмінацією дійства стане спалення опудала. 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page