Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Красноград відвідав почесний консул Республіки Казахстан у місті Харків Емін Наджафлі

Красноград відвідав почесний консул Республіки Казахстан у місті Харків Емін Наджафлі

З нагоди Дня пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня, почесний гість разом із міським головою Володимиром Максимом та очільницею Харківського громадського об’єднання казахстанців «Бірлік» Маккою Каражановою  поклав квіти до меморіалу Братські могили та пам’ятного знаку 72 казахської стрілкової дивізії  у Сквері слави у міському парку. Потому завітав до учасників Другої світової війни та вручив подарунки. 

Делегація казахстанців не вперше у Краснограді. Під час вогнених сорокових їхні співвітчизники брали участь у боях за визволення міста у складі двох військових формувань : у 1942-му —  казахська національна 106 кавалерійська дивізія, яка була частиною 6-го кавалерійського корпусу, та в 1943-му — 72 казахська стрілкова дивізія. Тож щороку в ці травневі дні вони приїжджають віддати шану своїм славетним землякам, більшість із яких тут загинули.

Раніше казахстанці розробили проєкт сучасної паркової зони з пам’ятним знаком та місцями для відпочинку, який планують реалізувати в Краснограді на території мікрорайону 3. Вони сподіваються, що цьогоріч зможуть нарешті його здійснити. Детальніше про візит почесного консула Казахстана  Еміна Наджафлі читайте в наступному номері газети «Вісті Красноградщини».

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page