Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірусу в Україні немає

Коронавірусу в Україні немає

Таку оперативну інформацію щодо можливого розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 3 березня оприлюднив сайт Міністерства охорони здоров’я України. Наразі у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 117 — летальні. Одужало вже 48 017 осіб.

Двадцять восьмого лютого до Центру громадського здоров’я МОЗ України надійшли два повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. В обох випадках особи повернулися з Італії та мали прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб показали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії.

Як повідомило МЗС України, станом на 28 лютого інформація про наявність громадян України серед інфікованих коронавірусом на території КНР до Посольства не надходила. Всього дипустанові відомо про 39 наших співвітчизників, які залишаються в провінції Хубей. Українцям пропонують тимчасово утриматися від поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, а також по-можливості відкласти свої подорожі до інших територій Китайської Народної Республіки.

Українка, якій в Італії діагностували COVID-19, наразі лікується в одному з медичних закладів Неаполя. Її життю ніщо не загрожує, — констатують медики. Рідні жінки, з якими вона контактувала, знаходяться на карантині.

Минулого четверга розпочався процес висадки пасажирів із круїзного лайнері «Diamond Princess», де знаходилося 25 громадян України-членів екіпажу лайнеру. Після виходу на берег всі пройдуть двотижневий карантин. Якщо результати аналізів будуть негативними, вони отримають можливість виїзду за межі Японії. Станом на 28 лютого, три українця, в яких виявили вірус COVID-19, продовжують перебувати в медичних закладів міста Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний. Одну з громадянок 27 лютого після відповідного курсу лікування виписали з лікарні. Нині вона знаходиться  в одному з місцевих готелів.

Двадцять восьмого лютого по всій Україні у визначених медичних закладах почалися навчання на випадок фіксації коронавірусу. Вони вже відбулися у Києві в Олександрівській лікарні та в Луцьку. У них взяли участь медики, рятувальники, представники поліції та органів місцевої влади.

Медична система  готова адекватно відреагувати у разі виявлення COVID-19 . У державі є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників, які працюють в інфекційних лікарнях та інфекційних боксах, — запевняють у МОЗ України.

Однак обережність не завадить. У разі підозри на COVID-19 у працівників підприємств і організацій фахівці радять роботодавцям діяти так:

  • Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.
  • Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому. 
  • Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення. 
  • Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page