Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Коли і які дитсадки знову запрацюють на Красноградщині

Коли і які дитсадки знову запрацюють на Красноградщині

Орієнтовні дати відкриття закладів дошкільної освіти 22 і 25 червня.  Про це  сьогодні під час сесії районної ради розповіла начальник відділу освіти Красноградської райдержадміністрації Антоніна Турова. Напередодні комісія, створена згідно з розпорядженням голови КРДА Олександра Кайдаша, провела обстеження стану готовності закладів дошкільної освіти (ЗДО) до роботи в умовах адаптивного карантину. Її висновки озвучила головна  освітянка району.

Серед тих, хто відчинеться для маленьких відвідувачів із 22 червня Антоніна Турова назвала ясла-садок № 5 Красноградської міської ради. Мерія подбала, аби забезпечити заклад всім необхідним для цього. Тут відкриються три вікові групи, розраховані на 10-12 вихованців кожна. Тож загальна кількість дітей, які зможуть його відвідувати не перевищує 30-35 осіб.

У разі виконання рекомендацій комісії щодо забезпечення 5-денного запасу деззасобів, паперових рушників і рідкого мила, також із 25 червня передбачається відкриття дошкільних підрозділів у Піщанському НВК (дві вікові групи на 20 дітей), НВК № 3 (одна чергова група для 10 малюків) та Петрівського НВК (1 чергова група для 10 вихованців).

За підтримки міської ради, готовий до відкриття ясла-садок № 17. Але згідно з проведеним аналізом, повернення до ЗДО нині потребує невелика кількість дітей. Також із 22 червня тут запланований  капітальний ремонт харчоблоку за міні-проєктом обласної ради «Разом в майбутнє» та оновлення внутрішніх приміщень. Тож комісія вважає доцільним, відновити його роботу після завершення ремонтів. 

 Антоніна Турова зауважила, що на жаль більшість ЗДО не відповідають тимчасовим рекомендаціям для відновлення виховного процесу, викладених у Постанові міністерства охорони здоров’я України № 25 від 21 травня нинішнього року. Водночас прогнозований рівень відвідуваності дитсадків в умовах карантинних обмежень теж здебільшого низький. Тому в окремих закладах дошкільної освіти існує мінімальна або взагалі відсутня потреба у поновленні роботи. Зокрема, це стосується дошкільних підрозділів Добренського, Миколо-Комишуватського, Володимирівського та Лукашівського навчально-виховних комплексів. Двері цих дитсадків залишаться поки закритими. 

Через відсутність засобів дезінфекції та індивідуального захисту не працюватиме і дошкільний підрозділ  НВК № 2. За умови забезпечення всім необхідним, можливо, вихованці зможуть повернутися до нього тільки в липні.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page