Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / До першого червня дитячі садки на Красноградщині не відкриються

До першого червня дитячі садки на Красноградщині не відкриються

Відкрите заняття у ДНЗ № 5, Красноград 31 січня 2020

Остаточна дата, коли заклади дошкільної освіти відчинять двері для вихованців поки не визначена. Нинішній тиждень у місцевих ЗДО використають для підготовки приміщень та виконання інших вимог, зазначених у Постанові Міністерства охорони здоров’я України № 25 від 21 травня 2020 року щодо організації в дитсадках протиепідемічних заходів на період карантину, — пояснили у відділі освіти Красноградської райдержадміністрації.

Згідно з рекомендаціями МОЗ, на вході до дитячих садків, а далі кожні чотири години дітям необхідно буде вимірювати температуру тіла, до кожної групи бажано передбачити окремий вхід. Під час перебування вихованців потрібно обмежити заняття та ігри, водночас максимально забезпечити дистанцію між учасниками процесу. Так само мінімізувати кількість малюків, які харчуються одночасно, або перебувають за одним столом та інші.

Зазвичай у літній період показник відвідуваності дитсадків знижується. Тож зараз фахівці вивчають потребу забезпечення ЗДО засобами дезінфекції, термометрами, продуктами харчування тощо.

Нині у підпорядкуванні відділу освіти РДА десять закладів дошкільної освіти, з них вісім у складі навчально-виховних комплексів. Їх відвідують понад 900 дітей. Щодня відбувається моніторинг рівня захворюваності малечі. На 22  травня менше десяти малюків хворіли на ГРВІ та інші недуги. На початок нинішнього тижня спостерігається позитивна динаміка, яку важливо зберегти й надалі.

Про відкриття дитсадків батьків вихованців повідомлять додатково.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page