Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Держпродспоживслужба призупинила планові перевірки об’єктів

Держпродспоживслужба призупинила планові перевірки об’єктів

Такі обмеження діють на період карантину, — розповів кореспонденту видання керівник Красноградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Сергій Павленко.

— Наразі фахівці тимчасово не перевіряють визначені планом заклади соціальної сфери, підприємства та організації на предмет дотримання санітарних чи ветеринарних норм, — зазначив співрозмовник. — Проте у випадку скарг готові повсякчас виїхати за викликом. Подібні звернення спершу направляються на розгляд обласного управління, там визначаються з подальшою процедурою.

Водночас за раніше встановленими стандартами спеціалісти Держпрожспоживслужби перевіряють торговельні точки на території міського ринку, які реалізують продукцію тваринного чи рослинного походження. Щодня проводяться лабораторні дослідження якості молока та м’яса, овочів і фруктів. Паралельно інформують громадян про небезпеку коронавірусу та важливість дотримання запобіжних заходів.

Так само в штатному режимі працюють міжрайонна лабораторія та державна лікарня Держпродспоживслужби. Лаборанти відбирають проби крові у тварин, які утримуються в сільськогосподарських підприємствах, досліджують корма тощо. Ветлікарі обслуговують виклики за зверненнями громадян.

— Взаємодія медиків із населення здійснюється телефоном.  У разі підозри в свійських тварин небезпечних захворювань, сказу зокрема, необхідно зателефонувати за номером 7-04-05. Фахівці оперативно виїдуть на місце, — запевнив Сергій Павленко.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби зауважив, що під час карантину доступ до адміністративних будівель обмежений. Спеціалісти дотримуються всіх гієнічних вимог, спрямованих на недопущення поширення COVID-19. Приміщення постійно прибираються із використанням засобів дезинфекції. За власним бажанням фахівці мають право працювати віддалено. Для цього необхідно написати відповідну заяву.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page