Пятница , 29 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Гроші на покупку зарезервовані, або Нові схеми телефонних шахраїв

Гроші на покупку зарезервовані, або Нові схеми телефонних шахраїв

«Оплата з вашої картки на суму 1282,11 грн успішно зарезервована. Довідка телефоном +38(044)360-00-39», — таке дивне повідомлення кореспондентка «Вістей Красноградщини» отримала днями на свій телефон. Допитливість перемогла обережність й змусила набрати запропонований номер. Та діалогу не вийшло.

На іншому боці слухавку довго не брали. Потім схвильований і глухий, наче з підвалу, чоловічий голос нарешті відповів: «Чим я можу вам допомогти?» Каверза у цій ситуації відчувалася відразу. Тож замість просити допомогу, навпаки, запропонувала свою… з поліцією. Співрозмовника така відповідь змусила відразу кинути трубку. Більше на дзвінки номер не відповідав.

Про цю розмову журналістка поінформувала місцевих поліціянтів. Від них отримала підтвердження, що подібні  смс — витівки шахраїв. Разом із тим проконсультувалася, як діяти в такій ситуації.

Отже, за найкраще такі повідомлення взагалі ігнорувати. Інакше, можна випадково розповісти конфіденційну інформацію, — радять правоохоронці. Зазвичай, після вашого запитання про смс, перед вами можуть вибачитися й сказати, що сталася прикра помилка. Аби уникнути такого надалі, попросять уточнити номер вашої банківської карти, термін її дії, ваше ім’я тощо. Потім не питайте, куди з картки поділися гроші. Адже ви самі їх віддали.

Запам’ятайте раз і назавжди — банківські установи не працюють з клієнтами телефоном. Аби вирішити питання, які вас хвилюють,  необхідно безпосередньо звертатися в банк.

Повідомляйте поліцію про подібні спроби шахрайства. Не дозволяйте злодіям обдурити себе та інших.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page