Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Відзавтра в районі стартує перевірка пожежної безпеки низки споруд

Відзавтра в районі стартує перевірка пожежної безпеки низки споруд

Позапланова інспекція триватиме до 24 грудня включно. Вона охопить освітні та медичні установи, а також інші об’єкти  соціальної сфери і транспортної інфраструктури, зокрема, автобусну станцію та залізничний вокзал.  Про це сьогодні  повідомив головний інспектор Красноградського районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області Андрій Лобода під час зустрічі з керівниками місцевих навчальних закладів у відділі освіти райдержадміністрації.

—Як вам відомо, подібні перевірки ми здійснюємо регулярно. Проте резонансна пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що відбулася 4 грудня, змушує посилити протипожежний контроль соціально значущих об’єктів, — зазначив фахівець на початку розмови. — Таке доручення озвучив президент Володимир Зеленський та Кабінет міністрів України.  Відтак районний відділ рятувальної служби ініціював проведення таких зустрічей, аби попередити надзвичайні ситуації, які призводять до загибелі людей та значних економічних збитків.

Під час спілкування з освітянами Андрій Лобода назвав відповідні вимоги до облаштування території  освітніх установ, нагадав основні правила протипожежної безпеки у приміщеннях навчальних закладів.  За його словами, однією з найпоширеніших причин пожеж у цій категорії будівель є несправність внутрішніх електричних мереж та електрообладнання. Тож закликав ретельно перевірити все на предмет справності. Він наголосив, що забороняється використовувати обігрівачі та електричні чайники, облаштовувати тимчасові проводки та користуватися будь-якими саморобними пристроями тощо. Окрему увагу фахівець приділив організації евакуації людей та зобов’язав провести відповідні навчання з учнями та персоналом.

— У разі виникнення надзвичайної ситуації головне — уникнути паніки, — зауважив він. — Кожен повинен знати, як діяти. Тому поставтеся серйозно до проведення таких тренувань. Адже збереження здоров’я та життя вихованців і колег — ваша особиста відповідальність, як керівників.

Андрій Лобода повідомив, що місцева рятувальна служба оснащена сучасною технікою та має кваліфікований особовий склад. Рятувальники повсякчас готові  оперативно прийти на допомогу. Проте завжди краще уникнути небезпеки, ніж ліквідовувати її наслідки.

Наостанок фахівець відповів на запитання учасників зібрання.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page