Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Кожен може щось змінити

Кожен може щось змінити

Під таким гаслом волонтери Красноградської організації Червоного Хреста Олена Болкун та Наталія Карпенко провели тренінг у форматі SPRINT-ВОРКШОП із представниками ради старшокласників закладів загальної середньої освіти району. Заняття відбулося минулого тижня в приміщенні районного Центру дитячої та юнацької творчості. Місцеву молодь вчили визначати соціально значущі проблеми для громади та знаходити шляхи їхнього вирішення.

— Ми діємо в рамках проєкту «Молодіжні  лідери України», який впроваджується за підтримки Червоного Хреста України, Міністерства молоді та спорту і  Української академії лідерства,  пояснила Олена Болкун. —Один із основних його напрямків полягає в тому, аби залучити юнаків і дівчат до активного суспільного життя, зокрема, визначення та реалізації соціальних ініціатив. Під час тренінгу  його учасники не тільки окреслили проблемні питання, які їх хвилюють. Також провели опитування серед містян, аби з’ясувати наскільки актуальними вони є для інших жителів громади. Водночас вчилися складати план дій, щоб їх вирішити.

Серед ключових проблем, які назвала молодь – гуманне ставлення до чотирилапих безхатченків,  залучення волонтерів до підгодовування тварин, проведення вакцинації тощо. Також упорядкування дошок оголошень, облаштування додаткових площ для розміщення рекламних повідомлень. Людям не подобається, коли їх розташовують на фасадах будівель чи зелених насадженнях. Це псує загальний зовнішній вигляд міста. На думку молоді, необхідно посилити контроль за прибирання побутового та будівельного сміття та інше.

За словами Олени Болкун, заняття з молоддю в рамках проєкту «Молодіжні лідери України» продовжаться. Головну увагу під час тренінгів приділятимуть розвитку практичних навичок. Зокрема навчатимуть формувати завдання та кроки,  які допоможуть вирішити проблему. 

Фото з архіву Красноградської організації Червоного Хреста

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page